Virtuální sídla zažívají expanzi, a tak dnes existuje mnoho firem, které tuto službu nabízejí.

O tom, co je virtuální sídlo, zda je v České republice legální a proč je dobré si jej zřídit se můžete dočíst v předešlých článcích. Dnes se budeme zabývat tím, jaké služby využití virtuálního sídla zahrnuje.

Služby, které v rámci virtuálního sídla získáte, se mohou lišit na základě Vašeho poskytovatele těchto služeb. Proto si před uzavřením smlouvy vždy ověřte, zda si Vy i Váš poskytovatel služeb představujete pod vzájemnou spoluprací stejné podmínky.

Poskytnutí sídla firmy

Primární účel virtuálního sídla je poskytnout místo, na kterém může jeho společnost sídlit.

V rámci zřízení virtuální kanceláře neplatíte pouze za adresu, kterou můžete využít k zápisu firmy do obchodního rejstříku, ale také za označení Vaší firmy na štítku budovy, která se na dané virtuální adrese nachází. Toto označení je vyžadováno zákonem, proto vždy dbejte na to, aby Váš poskytovatel služeb Vaši firmu na budově označil. Další povinnou výbavou každého virtuálního sídla je schránka na dopisy, kam Vám bude chodit korespondence od úřadů či Vašich zákazníků.

Zpracování korespondence

Každá virtuální kancelář by Vám měla nabídnout služby zahrnující manipulaci s korespondencí. Do těchto služeb spadá například přeposílání a úschova zásilek, pravidelné vybírání korespondence, možnost osobního vyzvednutí dopisů v centrále vašeho poskytovatele, nebo skenování a další nakládání s příchozími dokumenty.

Vybírání schránek bývá obvykle v ceně, avšak další zpracování - jako například skenování či faxování podléhá poplatkům navíc.

Vyřizování telefonátů a správa datové schránky

U většiny poskytovatelů virtuálních kanceláří spadají telefonní služby jako přesměrování a příjem telefonních hovorů do základních služeb virtuální kanceláře. Za poplatek je možné najmout vyškoleného operátora, hlasovou schránku, či samoobsluhu, která může na Vám určené hovory samostatně odpovídat.

V případě, že vlastníte datovou schránku, je po domluvě s poskytovatelem služeb možné zajistit i možnost správy datové schránky Vaší firmy.

Pronájem zasedací místnosti

S většinou virtuálních kanceláří získáváte také možnost využití zasedací místnosti. Konferenční místnost k pronájmu se nachází zpravidla na adrese virtuálního sídla, které si pronajímáte. Tuto místnost můžete využívat k příležitostným schůzkám s Vašimi zákazníky či s pracovníky úřadů.

Administrativní služby

Za příplatek lze využít administrativní služby pro firmy, které mimo jiné zahrnují správu firemního účetnictví, zastupování na úřadech, správu sociálních sítí nebo marketing firmy. Tyto služby Vám mohou ulehčit mnoho papírování a starostí a Vy tak můžete zbylý čas věnovat růstu Vaší firmy.

Chcete se nás zeptat, jaké služby jako poskytovatelé virtuálních sídel nabízíme? Neváhejte se na nás obrátit! Rádi Vám se vším poradíme.


Kontaktní informace

Napište nám a my se Vám
ozveme do 24 hodin.

Tuto stránku chrání služba reCAPTCHA a vztahují se na ni Zásady ochrany soukromíSmluvní podmínky společnosti Google.

Mohlo by Vás také zajímat