Zápisky z projektového symposia

19.3.2014 se konal v Národní technické knihovně v Praze konal první ročník Projektového symposia. Jednalo se o inspirativní diskusní platformu pro to nejlepší z praxe projektového řízení. Témata, která se na akci řešila byla především tato: projekty, procesy, inovace, finance, ekologie a společenská odpovědnost.

A proč o tom píšeme? Pokud začínáte podnikat, máte nejspíše touhu něco dokázat, chuť splnit si svůj sen, ale většině začínajících podnikatelů chybí zkušenosti s tím co a jak dělat. Takovéto akce jsou výborné pro získávání zkušeností od jiných, kteří již „klopýtli“ vícekrát než Vy. Setkáte se zde s lidmi, které byste v normálním pracovním koloběhu nepotkali. Proto Vám klientům velmi doporučujeme navštěvovat tento typ akcí. Přidanou hodnotou jsou i networkingové přestávky, kde můžete navázat cenné kontakty pro Váš business.

Co se týče programu, byl velmi nabitý. Většina řečníků měla cca 25 minut na své vystoupení.
Zpětně to hodnotím jako výborný krok, neboť každý byl nucen říci to podstatné a neodbíhat od tématu.

Prvním řečníkem byl Pepper de Callier. Zakladatel a výkonný ředitel Prague Leadership Institute a Aspen Institute Prague. Tento Američan nasadil laťku pro ostatní řečníky toho dne hodně vysoko. Jeho hlavní myšlenku ze včerejšího dne lze shrnout do věty: „Nikdo není více než tým.“ Přemýšlejte tedy o tom, koho máte v týmu a jakou role daný člověk hraje.
Jak řečník potvrdil, i on propustil spousty lidí s výbornými výkony, protože nebyli přínosem pro tým jako celek.

Inspirativní byl také výstup propagátora svobody v práci, Tomáše Hajzlera. Ten mluvil především o odpovědnosti firem ke svému okolí, ale to co jsem si z něj odnesl, byla teze, že největší riziko pro firmu 21. století není konkurence, ale informovaný zákazník.

Největší hvězdou dne pro mě byl český hokejový kouč Marián Jelínek. Marián mluvil hlavně o motivaci člověka k práci (hře). A je zde velmi důležitá emoční vazba na to, co děláme. Bez ní můžeme být dobří ve svém oboru, avšak nikdy nebudeme mistry. Protiváhou jsou pro Mariána „morálně-volní vlastnosti“ tedy dělat to, co je pro daný úkol nezbytné, i přestože nás to zrovna nebaví. Ty nás mohou dovést k cíli, ale to uspokojení tam bude jen chvilkové. Proto je nezbytné milovat cestu k cíli, nikoli samotný cíl.

Další projektové symposium se bude konat až za rok. Ale pokud potřebujete poradit s podnikáním dříve než za rok, napište nám. Jsme v tom dobří.


Kontaktní informace

Napište nám a my se Vám
ozveme do 24 hodin.

Tuto stránku chrání služba reCAPTCHA a vztahují se na ni Zásady ochrany soukromíSmluvní podmínky společnosti Google.

Mohlo by Vás také zajímat